با سلام
حلول سال نو را به همه شما تبریک عرض میکنم.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی بیانات مهمی را در دیدار اخیر رئیس جمهور با ایشان فرمودند که به دلیل اهمیت مطالب عین آن را از سایت ایشان نقل میکنم.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله) ضمن قدردانی از زحمات ایشان برای اداره کشور تصریح کردند: اما در عین حال ما نگرانی هایی داریم و دوست داشتیم این نگرانی ها را شفاف مطرح کنیم.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی) در دیدار دکتر محمود احمدی نژاد، رییس جمهور اسلامی ایران با ابراز خرسندی از این دیدار فرمودند: از دیدار شما خوشوقتم و سال نو را به شما تبریک می گویم، امیدوارم برخی مشکلاتی که در حوزه داخلی و خارجی وجود دارد در سال جاری به خوبی حل شود.
معظم له ضمن قدردانی از زحمات ایشان برای اداره کشور تصریح کردند: اما در عین حال ما نگرانی هایی داریم و دوست داشتیم این نگرانی ها را شفاف مطرح کنیم.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی افزودند: نگرانی های ما مربوط به مسائل شخصی نیست ما هیچ مسئله شخصی هیچ وقت با دولت ها و روسای جمهوری نداشتهایم و نگرانیهای ما مربوط به مملکت و مردم و اسلام و نظام است.
معظم له خاطر نشان کردند: برخی از این نگرانی ها، نسبت به نهاد مرجعیت است که گاهی به این نهاد ارزشمند کم توجهی می شود، مرجعیت مربوط به من و دیگران نیست نهادی است که از زمان غیبت امام زمان ارواحنا فداه بوده و ادامه دارد، نهادی خودجوش و مردمی است و در مشکلات واقعا به فریاد مردم می رسد.
ایشان ادامه دادند: به یقین اگر امام راحل (قدس سره) مرجع نبود انقلاب به ثمر نمی رسید و هم اینک عراق را مرجعیت حفظ کرده است و اگر مرجعیت در عراق نبود عراق شکل دیگری داشت، بر همه ما لازم است این نهاد را حفظ کنیم و اگر این نهاد تضعیف شود به ضرر مردم، نظام و به ضرر اسلام است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی فرمودند: گاهی در گوشه کنار سخنانی شنیده می شود که این سخنان ممکن است سبب تضعیف باشد؛ باز هم تکرار می کنم من و امثال من مطرح نیستیم، نهاد مرجعیت مطرح است که در مشکلات به یاری مردم می آید. ما می بینیم در راهپیمایی ها در انتخابات و در مسائل سرنوشت ساز، مراجع به میدان می آیند و تأثیر گذار هستند باید این نهاد ازهر آسیبی محفوظ بماند.
ایشان یکی دیگر از نگرانی ها را مساله فرهنگ دانسته و افزودند: هم اینک به مسائل اقتصادی و سیاسی اهمیت زیادی داده می شود البته باید این گونه باشد؛ اما نگرانی ما این است که به مسائل فرهنگی به آن مقدار که انتظار می رود اهمیت داده نمی شود.
معظم له در ادامه فرمودند: امر به معروف و نهی از منکر بسیار کم رنگ شده؛ حجاب یک مسئله فردی نیست و تبدیل به یک نماد اسلام شده؛ در خارج وقتی می خواهند با حجاب مبارزه کنند سعی می کنند این روسری را از سر دختران محجبه بردارند و به مدرسه راه ندهند؛ باید به حجاب توجه ویژهای داشت، که متأسفانه در این ایام وضع نامناسبی پیدا کرده است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی تاکید کردند: نظام جمهوری اسلامی منهای مسائل فرهنگی فقط اسمی از آن میماند؛ و اگر مسائل اقتصادی و سیاسی خوب شود، اما مسائل فرهنگی واقعاً تضعیف شود نمی توان نام «اسلامی» بر این نظام گذاشت، ما با مردم خیلی در تماس هستیم، تعجب آور نیست که ما روزی هزار نامه از طریق ایمیل و فاکس و پست را جواب می دهیم؛ به برخی از دفاتر ما در روز 4 تا 5 هزار تلفن می شود، می دانیم در جامعه چه خبر است و عده زیادی از متدینین از این مسائل فرهنگی رنج می برند.
معظم له فرمودند: سزاوار است این مسئله مورد توجه و عنایت خاصی قرار گیرد، نکند مشغول شدن به مسائل سیاسی و اقتصادی ما را از این مسائل دور کند، زیرا مسائل فرهنگی تأثیر فراوانی در مسائل اقتصادی و سیاسی دارد، اگر این نگاه نسبت به مسائل فرهنگی اصلاح شود مردم می توانند بهتر و متحدتر در مقابل دشمن بایستند.
ایشان افزودند: باید برای احیای مسائل فرهنگی، حوزه های علمیه را در سراسر کشور تقویت کنیم، شما در یکی از سخنانتان گفتید که ما بودجه ورزش را پنج برابر کردیم ، ورزش کار خوبی است گرچه ورزش های ما غالباً ورزش های طبی و بهداشتی نیست بلکه ورزش های قهرمانی است؛ ولی به هر حال عده ای را مشغول میکند و از کارهای خلاف دیگر باز می دارد، این کار ارزنده است؛ اما باید به موازات آن بودجه مسائل فرهنگی را چند برابر کنیم.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی تاکید کردند: امروز آماری ازسیستان و بلوچستان به من دادند که در مناطقی از این استان هیچ مسجد و حوزه علمیهای وجود ندارد؛ گرچه ما می توانیم روحانی، مدرس و مبلغ برای برنامه درسی آنها بفرستیم؛ ولی ساخت و سازهای آنها بودجه های بیشتری می طلبد که دولت باید به آن اهتمام ورزد.
ایشان در ادامه توجه به مسائل اقتصادی را نیز مهم برشمرده و یادآور شدند: در حال حاضر مردم هنوز نسبت به گرانیها اظهار نگرانی می کنند مخصوصاً این که هدفمند کردن یارانه ها به کجا می رسد نگرانند، امیدواریم دولت و مجلس دست به دست هم بدهند و طوری این مسئله پیاده شود که نگرانی برای مردم ایجاد نکند.
معظم له در بخش دیگری از سخنان خود فرمودند: ما در شرایطی هستیم که دشمنان خارجی فعال هستند باید فضای داخلی کشورمان امن و امان باشد، ما نمی توانیم در دو جبهه وارد جنگ شویم؛ بنابراین با تفاهمی که بین مجلس و دولت حاصل خواهد شد ان شاءالله این مشکل هم حل بشود و نگرانی از نظر گرانی ها به حداقل برسد و مردم از این نظر راضی باشند، چون رضایت مردم در جمهوری اسلامی حرف اول را می زند اگر این رضایت حاصل شود مشکلات دیگر حل می شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ادامه به برخی مسائل پس از انتخابات اشاره کردند و افزودند: شما در این انتخابات برنده شدید ما هم می دانیم؛ ولی یک گروه 14 میلیونی هم بودند؛ و یک عده فتنه گر در این وسط از این فرصت سوء استفاده کردند که ما هرگز نظر به آنها نداریم و این گروه باید به قوه قضائیه سپرده شوند تا سرجای خود بنشینند؛ اما در میان 14 میلیون، نخبگانی هستند که باید سعه صدر به خرج داد و از آنها که وفادار به نظام و رهبری هستند و بسیارند استفاده کرد.
ایشان خطاب به رییس جمهور تاکید کردند: باید به همکارانتان سفارش کنید که سعه صدر به خرج دهند و از تمام گروه ها و نیروهای وفادار به نظام استفاده کنند، اگر سعه صدر به خرج داده شود، به عقیده من آرامش کاملی پیدا می شود. همچنین امیدواریم زندانیانی که کار مهمی نکرده اند مورد عنایت رهبری قرار بگیرند و آزاد شوند و قوه قضاییه با عوامل اصلی برخورد کند.
معظم له در ادامه با اشاره به نقش رهبر انقلاب در جامعه اظهار داشتند: رهبری در نظام جمهوری اسلامی نقش مهمی دارد و باید این جایگاه را حفظ کرد؛ اگر ایشان سخنی میگویند باید بدان عمل شود نه اینکه فقط شکل مسأله عوض شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود بر توجه به حوزههای علمیه به ویژه توجه به مشکلات شهری در قم تاکید کردند، و یادآور شدند: با توجه به وجود با برکت بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران و حوزه علمیه، قم نگاه ویژهای را میطلبد، امروز بزرگترین حوزهعلمیه جهان اسلام در شهر قم وجود دارد و محل دیدار شخصیت های مختلف جهان است باید قم یک شهر نمونه باشد.
ایشان همچنین تسریع در طرح حرم تا حرم، برطرف کردن مشکل آب قم، هم آب شرب و هم آب زراعت و دیگر طرحهای در حال انجام را از خواستهای مردم دانستند و بر انجام آن تاکید کردند.
* * *
یادآوری می شود که بعد از بیانات معظم له جناب آقای رئیس جمهور توضیحات مشروحی نسبت به مسائل مذکور دادند که باید از سایت خود ایشان استفاده کرد.
منبع: سایت آیت الله مکارم
با سلام به دوستان عزیز، حلول ماه مبارک رمضان ماه بندگی خدا را تبریک میگویم و با عرض پوزش از فاصله زمانی زیاد از مطلب قبلی از سر سوز و تکلیف مطلب جدید را تقدیم میکنمم.
اسلام منهای روجانیت در رسانه ملی
2. یکی از مبانی و اصول مدّ نظر امام خمینی (ره) مبارزه با تز اسلام منهای روحانیت به معنای ضدیت با خود اسلام و منها کردن اسلام از جامعه است. این تز از زمان اوج فعالیتهای انقلاب از سوی برخی ملیگراها و مجاهدین خلق یا همان منافقین و ضد انقلاب مطرح شد. معتقدان به این تز با زیرکی تمام به ظاهر بر موجودیت اسلام تأکید کرده و چون میدانند که با حذف روحانیت از صحنه فقط نامی از دین خواهد ماند، به کم رنگ کردن حضور روحانیت به عنوان یک نهاد دینی - اجتماعی از جامعه میپردازند.
3. صدا و سیما نیز از همان اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در مواردی آگاهانه و در مواردی ناآگاهانه، به جمع مدعیان و مبلغان این تز پیوست. اگر چه اوج و فرودهایی در این زمینه صورت گرفته، اما در زمان فعلی این فرایند در رسانه ملی به اوج خود رسیده و در برنامههای متعدد تبلیغی، به صورتی فزاینده از غیر روحانیان استفاده میشود. جالب آنکه برنامههای افراد غیر روحانی در بهترین و پربینندهترین ساعات پخش میشود. و جالبتر آنکه شبکه قرآن برنده این اقدامات به شمار میرود؛ به گونهای که بسیاری از برنامههای شبکه قرآن به تفسیر به رأی مجریان و کارشناسان عزیزشان اختصاص مییابد!!!
4. اگر چه استفاده از این افراد در برخی برنامههای صرفاً علمی چندان مشکل ساز نیست، اما در ارتباط با برنامههای تبلیغی، استفاده از این افراد مشکلات فراوانی را به دنبال خواهد داشت. بسیاری از این افراد به صورت تخصصی کارشناس دین نبوده و با مطالعات شخصی به اطلاعاتی دینی رسیدهاند که این اطلاعات به دلیل عدم برخورداری از روشهای علمی مربوط به دین برخوردار نیست، در بسیاری از موارد با سلایق شخصی و یا شبهات التقاطی آمیخته شده، و خطر انحراف را در پی خواهد داشت.
5. برخی از این افراد نیز اگر چه به ظاهر یکی از مدارج دانشگاهی را در ارتباط با الهیات دارند، اما باید توجه داشت که یک کارشناس صرفاً دانشگاهی صلاحیت تبلیغ دین را نداشته و بیشترین مشکلات دین نیز از سوی همین قشر ایجاد میشود؛ این به دلیل آن است که محتوای دروس دانشگاه در رشتههای الهیات از غنای لازم برخوردار نبوده و پیش نیازهای لازم برای کارشناسی در دین ارائه نمیشود، بر همین اساس یکی از آفتهای این افراد، تفسیر به رأیهای سلیقهای از دین است که متأسفانه به دلیل اینکه سلایق افراد را به عنوان دین مطرح میسازد، با استقبال برخی گروهها از جمله اصحاب رسانه مواجه میشود. همان چیز که متأسفانه به عنوان اصل مخاطب محوری در رسانه ملی حاکم است، این در حالی است که در مسائل دینی نمیتوان به این اصل عمل کرد.
6. اشکال مهمتر این است که ما باید بپذیریم که مبلغ دین به عنوان گروه مرجع جامعه دینی است، و از صدر اسلام تا کنون مبلغان افراد خاصی بودهاند و حتی خود پیامبر افراد خاصی را به عنوان مبلغ به مناطق مختلف اعزام میکردند. نظریات جامعهشناختی نیز بر این نکته تأکید دارند که گروه مرجع باید برای مردم قابل شناخت باشند، از این رو روحانیان تنها گروه مبلّغ دین خواهند بود که البته هر کس میتواند با طی مقدمات لازم در این گروه وارد شود. بنا بر این با جا انداختن افراد غیر روحانی به عنوان مبلّغ دین، گروه مرجع از بین رفته و گویا همه حق دارند در مورد دین کارشناسی نموده و به تبلیغ بپردازند. و این همان چیزی است که دین را با مظلومیت مواجه نموده است. این در حالی است که بر اساس ادعای علم امروز و خود کارها تخصصی شده و هر بخشی متخصص خود را میطلبد و لذا هیچ غیر کارشناسی حق ندارد در مورد بند کفش شما اظهار نظر کند!!!
7. شایسته است صدا و سیما با ارتباط تنگاتنگ با حوزه علمیه، دفتر تبلیغات و سازمان تبلیغات اسلامی به شناسائی روحانیان برجسته پرداخته و در عین حال کمی هم با برنامهها و فرهنگ مساجد آشنایی داشته باشد. که در این صورت دیگر سریالهای ناب این رسانه در ساعت حضور مردم در مساجد (یعنی یک ساعت بعد از افطار) نخواهد بود.
در پایان باید گفت که نتیجه همه این اقدامات، چیزی جز سکولاریزه کردن دین و کمرنگ شدن و خلوت شدن مساجد و پای منابر و در نتیجه عدم آگاهی مردم از مبانی دین نبوده و نخواهد بود. و لذا به برادران عزیز در صدا و سیما توصیه میشود به فکر آخرت بوده و بیش از این تیشه بر ریشه دین نزنند. و بنده به جرأت ادعا میکنم که هیچ فرد و نهاد داخلی و خارجی به اندازه صدا و سیما در تبلیغ و تقویت تز اسلام منهای روحانیت موفق نبوده است. شاید صدا و سیما نیز در هیچ هدفی به این اندازه موفق نبوده که باید تبریک گفت!!!
منزلگه عشاق دل آگاه حسین است.
بیراهه مرو ساده ترین راه حسین است.
از مردم گمراه جهان راه مجویید.
نزدیکترین راه به الله حسین است.
سلام
از دوستان عزیز معذرت میخواهم. فعلاً هدیه یکی از دوستان را به شما نیز تقدیم میکنم.
زینبین اوز آدی شخصیتینون ارزشیدی
دیمه عورت او خانم تک باشینا مین کیشیدی
کوفیه طنطنه سالماخ ایله زینب ایشیدی
دین اسلامی دریلدن کیمیدی زینبیدی
آل سفیانی کیچیلدن کیمیمدی زینبیدی
گوردی مین خنجر ایشین بیرخانمون حنجرهسی
حامی مکتب قرآن کیمیدی زینبیدی
حافظ خون شهیدان کیمیدی زینبیدی
الَی دورد ایل او خانم باخدی حسین سایهسینه
غبطه ایلردی فلک الدکی سرمایهسینه
سورهلر هامسی مجذوبیدی کهف آیهسینه
کوفه ده گوردی همان آیهنی قانلی باشی اوخور
نیزه ده عشق حدیثون باجیا قارداش اوخور
باخدی ددی حسین گل قوجاقیمه آلیبم
گر چی دوشوب درده باشون
دینجله بلکه بیر آز سینه خواهرده باشون
عصر عاشور بلادن گزیر اللرده باشون
ای گل باغ وفا سن ستمیله سولدون
زینب اولموشدی مگر خولیه مهمان اولدون
ارتحال عالم بزرگوار و مجاهد حضرت آیتالله سید احمد فهری زنجانی نماینده امام امت (ره) و مقام معظم رهبری در سوریه را به محضر آقا امام زمان علیهالسلام، مقام معظم رهبری علما، عموم هموطنان و به ویژه زنجانیان عزیز تسلیت عرض میکنم.
این عالم بزرگوار بزرگوار خدمات و تألیفات متعددی در زمینههای مختلف از جمله عرفان و اخلاق دارد که در فرصت مناسب به معرفی آنها خواهم پرداخت.
بیماری در صدا و سیما: صدا و سیمای جمهوری اسلامی که برخلاف سیاستهای کلان جمهوری اسلامی، دست درازی در ترکستیزی دارد، در هنگام اعلام خبر ارتحال این عالم ربانی زنجانی را از نام خانوادگی این عالم بزرگوار حذف کرد. این در حالی است که ایشان به این نام خانوادگی شهرت دارند.
باید گفت که فی قلوبهم مرض فزادهم الله مرضاً
بسمه تعالی
1) روزنامه ایران مزدور بیگانگان شد. همان روزنامهای که بسیجیان دلیر و جان برکف را فاشیست خواند.
2) بدخواهان بدانند که با این اقدامات توهینآمیز نه تنها موفق به ریشهکنی زبان ترکی نخواهند بود بلکه این عمل وقیحانه آنها ترکها را منسنجمتر کرده و در حفظ زبان و هویت خود پرشورتر خواهد ساخت. و نباید فراموش شود که اهانت به مردمی که 45 درصد از جمعیت ایران اسلامی عزیز را تشکیل میدهد نه به نفع فارسها خواهد بود و نه به نفع اسلام و تشیع. به ویژه در این برهه حساس که بیگانگان کشور عزیزمان را تحت فشارهای اقتصادی و سیاسی قرار دادهاند.
3) آنها باید بدانند که تفرقه همانچیزی است که بدخواهان و تجزیهطلبان میخواهند. این در حالی است که رهبرمان فرمود:تورکده فارس کیمین، فارسدا ترک کیمین در کنار هم باشند. و چه اشتباه بزرگی میکنند آنها که زبان فارسی را عامل همبستگی میدانند. و این تفکر، همان تفکر عمر است که عرب را بر عجم ترجیح میداد. و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند زبان فارسی عامل همبستگی نیست. این اسلام و تشیع است که عامل همبستگی است.
4 ) این را نیز بدانند که به هر حال زبان ترکی در این کشور عزیز در معرض تهدید است. به گونهای که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران یکی از مخربان اصلی آن است. اما این گونه حرکت آنها اگر چه احساسات ترکها را جریحه دار میسازد اما آنها را به خطر موجود آگاه خواهد ساخت.
5) نکته بعد اینکه این تهدید و آسیب زمانی آغاز شد که با نفوذ ملیگراهای (یا همان فارسگراهای افراطی و آنها که ایرانی بودن را در فارس بودن تعریف میکردند.) خائن مانند بازرگان در ابتدای پیروزی انقلاب، زبان فارسی زبان رسمی اعلام شد. این در حالی است که از اکثریت برخوردار نبود و معمول در این گونه کشورها که هیچ زبانی از اکثریت برخوردار نیست این است که یکی از زبانها را به عنوان زبان میانجی و نه زبان رسمی معرفی میکنند و هر یک از اقوام در کنار آموزش زبان خود به یادگیری زبان میانجی نیز میپردازند.
5) ما افتخار میکنیم که ترک هستیم. رهبرمان ترک است و بسیاری از دانشمندان ایران در عرصههای مهم علمی از جمله دانشمندان هستهای ترک هستند. و افتخار میکنیم که مردان غیور از ماست. افتخار میکنیم به غواصان شیر دل زنجان و به باکریها و شهدای دیگر. افتخار میکنیم که در اکثر عملیاتهای جنگ تحمیلی ترکهای غیور صفشکن بودند. افتخار میکنیم که از 36 هزار شهید تهران حدود 25 هزار نفر ترک هستند.
6) نکته بعد اینکه نویسنده روزنامه ایران قطعا این توهین را رایگان انجام نداده و تغذیه در خور توجهی از دستشویی بوش داشته است. (البته ببخشید که این سخن میگویم. چرا که ایشان زبانی غیر از این زبان نمیفهمد.)
7) لعنت باد بر سلسله پهلوی که اختلاف بین ترک و فارس را به توصیه انگلیسیها در فضای اجتماعی ایران حاکم کردند.
8) ما زبان فارسی را نیز به عنوان زبان هموطنهایمان دوست داریم و به آن احترام میگذاریم.
9) پیشنهاد و راهکار عملی بنده این است که زبان ترکی به عنوان زبانی که جمعیت آن در تعداد؛ مساوی فارسزبانان است، به رسمیت شناخته شود. این همان چیزی است که اتحاد و همبستگی را افزایش داده و یک مملکت شیعی را در برابر دشمنان اسلام بیمه خواهد کرد.
در روزهای اخیر هرگاه بحث انتخابات مجلس خبرگان مطرح می شود می شنویم که می گویند: «آقای محمد تقی مصباح یزدی در انتخابات، مستقلاً و با کاندیداهای همفکر خود، شرکت می کند.» بعد این خبر تکذیب شده و یا حول این محور مصاحبه و... تنظیم شده و مانور داده می شود. میانه روهای متمایل به غرب که از اسم مصباح تنفر دارند و مصباح چهره خوشایندشان نیست طبعاً راضی به حضور او نیستند. محافظه کاران نیز علیرغم آنکه با مصباح در یک جبهه اند، ولی هیچ سیگنالی نفرستاده اند که بیانگر رضایت از او باشد. حتی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 84 نیز عملاً با مصباح در تقابل قرار گرفتند. چرا که برخی از آنان از رفسنجانی حمایت کرده و برخی دیگر نیز سنگ سایر کاندیداهای موسوم به «اصولگرا» را به سینه زدند و هیچکدام با مصباح هم نوا نشدند و او تنها ماند. ولی مصباح که در 40 ساله اخیر به این تنهایی ها و انزواها و... عادت کرده، خم به ابرو نیاورد و زیرکانه وارد کارزاری شد که در آن پیش از آنکه پیروزی محمود احمدی نژاد را بجوید، شکست دوست دیرین خود، رفسنجانی را آرزو می کرد؛ آرزویی که بر آورده شد. |
دوست عزیز مولای ما یه شعر خوب گذاشتند و من...
ای تو صاحب زمان
ای تو صاحب زمین
دل جدا زیاد تو
آشیانهای خراب و بیصفاست
آن که در پی تو نیست کیست؟
آن که بیبهانه تو زنده است در کجاست؟
قربون همه اونهایی که برای آقا مینویسند.
چه روزها که یک به یک غروب شد نیامدی
امام حسن عسکری (ع) در مورد آقا (عجلالله تعالیفرجهالشریف) میفرمایند:
به یدفع البلاء عن اهل الارض، و به ینزّل الغیث و به یخرج برکات الارض
خداوند به برکت وجود او بلا را از زمینیان دور میکند و به خاطر او باران میفرستد
و به سبب او برکتهای زمین را بیرون میآورد.
به رغم مدعیانی که منع عشق کنند،
جمال چهرة تو حجت موجه ماست.
کمال الدین ص383
احمدینژاد جلوتر از خاتم
اگر چه آقای احمدینژاد خدمات خوبی در این چند ماه انجام داده اما دستور او در مورد ورود بانوان به ورزشگاهها و تماشای ورزش مردان کمی دور از انتظار بود. این در حالی است که خاتمی با همه خرابکاریهایش و فشار گروهها و افراد مانند ابطحی؛ این دستور را صادر نکرد. تإسفانگیزتر اینکه احمدینژاد در برابر اعتراض مراجع محترم تقلید نیز واکنشی نشان نداد و دستور را لغو نکرد. فقط آقای الهام وعده داده است که کار خلاف شرع انجام نخواهد شد.
به هر حال انتظار میرفت که دولت فعلی که دولتی اسلامی است به صراحت و برای حفظ جایگاه مراجع به نحوی آبرومندانه حکم خود را لغو می کرد.
نکته جالب توجه اینکه می گویند فرهنگسازی میکنیم. که در جواب باید گفت اول فرهنگسازی بکنید بعد به این مشکلات رسیدگی کنید. که باز خواهیم گفت که اگر هم فرهنگسازی کنید؛ به هر حال نگاه زن به اندامهای مرد حرام است و این را فرهنگسازی حلال نخواهد کرد. لذا لازم است فرهنگسازی شود که کمی از غربت واژههایی مانند حلال و حرام کاسته شود. تا شاید آقایمان راضی شود و دستمان بگیرد.